Tøft

Det er en særdeles tøff dag. Grusom dato. I dag, 29 November, er det 2 år siden marerittet. Hendelsen jeg ønsker å glemme for alt i verden. Det er vanskelig og vondt, og det føles uvirkelig. Det kjennes som det er lenge lenge siden, ettersom jeg har fått ting på avstand, selv om mye definitivt henger igjen. De brutale minnene og de røffe hendelsene har satt sine spor. I år, som i fjor, skal alt være positivt. Alt! Det finnes ikke negative dager og datoer i min almanakk. Jeg ser heller på tiden som er gått med mot og styrke. Noe jeg aldri skal tilbake til. Noe jeg har hevet meg over, fordi jeg har kommet videre. Jeg feirer i dag. Jeg gjør 29 November til en bra dag, og jeg hever glasset for meg selv. For at jeg har kommet videre og er på vei mot det bedre. Det eksisterer, faktisk. Ikke bare i hodet mitt, men i realiteten. Ting tar tid, men det kommer. I mellomtiden skåler jeg med en nydelig hvitvin sammen med mine kjære. Som et tegn på at det venter en åpen framtid full av muligheter. Begrensninger er et fyord. Det er mulighetene som skaper resultater!

 

 

 

 

 

Rett kurs

Å leve er som å sveve

Å smile uten å tvile

Å nyte på ordentlig

Da er lykken tydelig

 

 

Uken og dagene har vært fabelaktige. Jeg føler virkelig at jeg lever. Jeg gjør det jeg trives med og ønsker aller mest. Skole og jobb går fremdeles strålende med stor S. Helgeutfordringer med venner, uteliv og voksenbrus er mestret så til de grader. Jeg trives i jentetilværelsen med kjole og høye heler. Hva så som om det tærer litt på formen, eller gjør meg noe ”sliten” dagen derpå? Ingen unnskyldning er god nok. Sosialt liv er bra for meg. Jeg lever i nuet og nyter hvert eneste sekund. På bare en liten stund kjenner jeg at jeg har vokst. Ikke bare fordi jeg som alltid står på og klarer meg gjennom, men fordi mennesket i meg definitivt blir sterkere og sterkere for hver dag som går. Det gir glede tvers gjennom!

 

 

 

 

Hyggedag

Vi hadde en kjempefin farsdag! Den ble faktisk bedre enn forventet… Med felles måltider, innkjøpte komedier, playstationkjøring, gaveåpning og hjemmelagd kake koste vi oss alle sammen. Merker tydelig hvor mye jeg setter pris på at vi markerer slike dager som familie. Etter jeg ble syk så er plutselig ting så mye mer verdt en feiring eller ti. Og ja; pappa ble fornøyd og glad. Hurra hurra!

 

 

 

Pappas dag!

Ukens 7. dag er kommet. Uken har vært ekstremt full, men tross det så har den bestått, nok en gang. Jeg har fullført skole. Jeg har jobbet. Jeg har fått dagenes trim. Jeg har spist som jeg skal. Jeg har vært i bursdag. Jeg har pratet med mange ukjente og blitt kjent med nye mennesker. Jeg har vært på byturer. Jeg har vært på kino. Jeg har tatt meg av nødvendigheter rundt bilen. Jeg har hjulpet til der det trengs, og jeg har brukt tid på meg selv. Oppsummert vil jeg beskrive uken som mange godkjente dager. Siden det nå er Søndag og full fridag er det allikevel ikke hvilken som helst Søndag. Det er nemmelig farsdag, eller pappadag, som jeg kaller den. Dagen det markeres hvor mye pappa betyr. Jeg har ikke nok ord til å beskrive det. Pappa er verdens beste, og han har støttet meg gjennom tykt og tynt. Han ser meg på en måte ingen andre gjør, og vi har verdens beste kjemi. Derfor kan vi prate om alt, uten at det er feil, kleint eller idiotisk. Vi har opplevd så mye sammen, og jeg lever på minnene hver eneste dag. Det er lykkefølelse, det. I grunn er det sjelden alle fire er sammen på farsdagen, så i år får vi en riktig så bra familiedag. Pakkene er kjøpt inn og ostekaka er klar. Frokosten er tilberedt og kaffen er kokt. Nå venter jeg bare på at sjefen står opp…  

 

 

 

 

God tannhelse

Tannhelse er en stor problematikk innen spiseforstyrrelsesverdenen. Årevis med sykdom kan gi sine følger og etterlate seg store problemer. Anoreksi kan medføre at man ikke får i seg alle næringsstoffene som skal til, og derfor ikke gir tennene rett næring. Verst er det med bulimi (som jeg aldri har slitt med) der oppkastet virker etsende på tennene, som følge av sur magesyre. Resultatet kan bli såkalte ”gjennomsiktige tenner” Tannemaljen tæres bort, og tennene kan lettere knekke. Uansett spiseforstyrret eller ikke, så er det viktig å lage seg noen gode vaner. Selv er jeg veldig nøye med tannhelsen, og det har vist seg å være gull. 08:00 møtte jeg opp til tannlegesjekk med rene tenner og null hull. Det nytter å ta vare på klossene. Et pent smil skal vare livet ut! Tennene er man jo avhengig av. Mine tips er mange, men de viktigste er å passe på sunnheten. Det finnes mange bra erstatninger for sukker og søtt. Vann er alltid bra, til måltider og mellom måltider. Light-brus tillater jeg meg selv i helgene. Tyggegummi er alltid tilgjengelig. Tennene pusses hovedsakelig morgen og kveld. Etter måltidene. Oftere hvis det trengs. En soft tannbørste og en flourbasert tannkrem er essensielt, og avslutningsvis med skyll (tilsatt flour) og tanntrådbørste. Mer skal ikke til!

 

 

 

 

 

Årets nummer elleve

Da var vi omsider nådd November. Allerede… På vei inn i kuldegradene og frosten. Uansett hvor mye negativitet jeg føler rundt denne måneden, så er det kun positivitet som har dukket opp i ettertid. Det er tydelig. Jeg har fått en psyke oppbygd av murstein og en viljestyrke bestående av stål. Hard metall av ypperste kvalitet. Verdifullt og givende. Å tenke bakover nytter ikke. Ikke for noen. Derfor jobber jeg med meg selv, dag for dag, i god tro om at jeg skal se på tiden som kommer med et stort smil om munnen. Glede meg. Det kribler i hele kroppen når jeg tenker videre på alt jeg har lyst til å oppnå. Alle de utfordringer og seire som venter meg. Jeg har så mange visjoner. Altfor mange… Jeg er en drømmejente i dagens realistiske lys.