Hvem er jeg?

Hei!

Jeg heter Madelén og er forfatteren bak denne bloggen. Jeg kommer fra Horten, en liten by i Vesfold. Her har jeg bodd hele livet mitt siden jeg ble født 20 Desember 1992 en Søndags natt på Tønsberg Sykehus. Noen få år etter kom også broren min til verden. Sammen med han bor jeg hjemme hos foreldrene mine. Det føler tryggest slik. Jeg tror neppe jeg ville overlevd i en leilighet alene…

 

Denne bloggen ble opprettet som en slags rosablogg for mange år siden.  Jeg har alltid elsket å skrive, og den gangen hadde jeg et ekstra oppmerksomhetsbehov i tillegg. Bloggen ble imidlertid litt mer seriøs da jeg valgte å skrive åpent om sykdommen min. Jeg ble tidlig psykisk syk, og vinteren 2008 startet jeg for alvor å utvikle en spiseforstyrrelse. Uten at jeg egentlig var klar over det. Det begynte ganske uskyldig, men tok etterhvert totalt overhånd. Ortoreksi, sunnhet og treningsfanatisme var starten på et langt og uvisst sykdomsforløp. 14 timer jogging- og styrketrening i uka overgikk fort grensene og likeså ødela det kostholdet, som til slutt besto av gulrøtter, knekkebrød og fiskekaker. Ikke bare mat og trening hadde blitt et problem, men også altfor mye perfeksjon på skolen. Hvor ble den ungdommelige fritiden med venner av? Alle disse tingene gikk drastisk utover det meste med meg. Selvtillitten forsvant gradvis og selvbildet ble elendig. Ortoreksien gikk sakte men sikkert over til anoreksi. I Mai 2010 fikk jeg anoreksidiagnosen slengt i trynet av en fastlege som ikke hadde bedre å si. Dessverre hadde hun rett, og siden den gang har jeg levd med sykdommen. En seks måneders lang tvangsinnleggelse med sondeforing, næringsdrikker og kostlister hjalp for at jeg overlevde – ingenting mer. Og etter en haug med mislykket terapi og psykologisamtaler har jeg innsett at det kun er jeg som sitter med nøkkelen. Å bli frisk krever vilje og mot. Å bli frisk krever en psykisk styrke. Denne jobber jeg med hver dag. I mellomtiden nyter jeg dagene med venner og familie, cabrioleten min, som deltidsstudent og som selger på Elkjøp. Det nytter ikke å sitte inne når alt håp er ute. Alt som gir glede er nøyaktig hva jeg trenger!

 

Jeg har alltid vært positiv og blid. ”Solstråla” var det mange som kalte meg på ungdomsskolen. Positiv uansett hva. Det er slik jeg vil gjenspeiles i denne bloggen. Uansett hvordan det måtte oppfattes. Selv om jeg er syk så behøver ikke det å bety at alt er grått og trist. Jeg prøver heller å sette pris på mine små hverdagsgleder. Selvsagt opplever jeg nedturer, og det er jo naturlig. Allikevel velger jeg å rette fokuset vekk fra disse. Jeg vil ikke henge igjen ved noe som gjør meg deprimert, negativ og utslitt. Det er oppturene som gir framgang, og det er de som skaper motivasjon. Selvsagt betyr det mest!

 

 

Her er historien min!

 

 

FACEBOOK-GRUPPE – maadeleen.blogg.no Jeg er glad og takknemmelig for alle som legger igjen spor i kommentarfeltet. Det er utrolig viktig at det finnes så mye støtte der ute, og det er utrolig godt å vite at jeg deler erfaringer med flere andre. Er det lange kommentarer med flere spørsmål så bruker jeg sjelden kommentarfeltet. Jeg synes det ser uoversiktelig ut. Samtidig som jeg ønsker at svaret mitt skal havne hos den som stilte spørsmålet så fort som mulig. Derfor vil jeg mye heller at dere sender en mail; [email protected] Jeg svarer gladelig, og alt forblir mellom oss. Mailen brukes også dersom du ønsker å komme i kontakt med meg. Er det en skoleoppgave, video, radio, et avisintervju eller noe annet? Jeg stiller opp hvis jeg har tid. Bare kontakt meg!