Nyttårsforsetter tjue-ti!

Nytt år, nye muligheter! Er det ikke det man sier? Det gamle året er fortid og alt som skal i fokus nå er det nye året og alle bra ting man kan få til da. Fortiden kan ikke fjernes eller glemmes, men den kan forbedres og bygges videre på. Det er nettopp hva jeg skal gjøre, og for å komme i gang har jeg skrevet noen nyttårsforsetter:

* Holde trening- og kostholdsmønster.
* Ringe og besøke bestemor og bestefar oftere, men også venner.
* Flinkere til å vise at jeg bryr meg om folk.
* Godta at jeg ikke må være best!
* Blogge oftere.
* Spare til bil! (om jeg får, så blir det hybel)
* Ikke kjøpe ting kun for å kjøpe!
* Fremdeles frokost!
* Ikke unnasluntre.. ( for meg: ta æren for noe andre har gjort)
* Få 5 eller bedre i alle fag!
* Unngå å skryte mer enn nødvendig!!!!!!!!!!!!
* Skole foran alt!
* Legge meg tidlig.
* Være presis!
* Bestå teori og lappen på første!
* Kjæreste? NEI.
* Brunfarge? JA.

Det er mye som skal forbedres og klares det kommende året, og jeg må si at jeg kanskje har vært litt hard mot meg selv. Men men, jeg skal nå alle målene! Ingen ”hvis ikke”. Jeg skal!

Peppermyntedrops

Til hver jul; alle år, har vi laget peppermyntedrops med søte små ansikter på! Smaken er en blanding av søtt og sterkt, en god kombinasjon 🙂 Kanskje litt After-Eight aktig når jeg tenker meg om. De er lettvinne å lage og ser utrolig freshe ut! Oppskriften går til 12 stk. Rakk ikke å ta bilder av mine, men oppskriften får dere uansett 🙂

Ingredienser:
1 eggehvite
225g melis 
Peppermynteolje (fås på apoteket)
Ekstra melis

Slik gjør du:
Bland melis og eggehvite og rør det sammen, og tilsett så peppermyntedråpene litt etter litt. Dette er en smakssak, så man kan selvfølgelig bruke mer, eller mindre. Alt etter behov! Deigen skal bli fast og lett å jobbe med. Det tar kanskje noen minutter. Deretter kan du forme den som du vil og du kan også tilsette konditorfarge om ønskelig. Farger er kjekt. Vi bruker å ta noen med konditorfarge og noen uten, for så å dele opp til mange små rundinger som vi trykker ned til små kaker. Deretter varmer vi kokesjokolade som vi bruker til å tegne på fjes med. Nonstop, mandler eller mokkabønner fungerer også kjempefint, som erstatning. Dropsene avkjøles noen timer i kjøleskapet før de legges i en kakeboks. Da blir de ikke seige og klistrer seg til hverandre.

lånt: kakemonsen.no

Fantastisk godt og lettvint godteri!