Godkjent fristelse

Madelén har alltid vært en kresen jente. Spesielt ekstremt var det da hun var liten. Hjemme prøvde de ut det meste, uten hell. Hun fikk ofte betegnelsen; ”jenta som ikke spiste” eller ”jenta som spiste lite” av vennene og foreldrene deres. I barneselskap hoppet hun over det meste som ble servert, med unntak av gelé. Til nøds gikk det an å ta et sjokoladekakestykke, kun for å rive av glasurlokket og kaste resten. Dermed ble det den røde lealause klumpen som seiret. Hver eneste gang. Hadde det ikke vært for ortoreksien ville jeg nok aldri stoppet å unne meg det, men med en så sterk sykdom ble det til slutt fryktelig vanskelig. Det søte ble plutselig bannlyst og totalt forbudt. Sunnheten var viktigst. Enda tydeligere ble kostholdet da anoreksien overtok og i tillegg skulle innvirke på selvfølelse, kropp og vekt. Da eksploderte det meste… Å leve på nytt med nye vaner var en utfordring. Spesielt når man måtte følge en øverstkommanderende som overhodet ikke viste hensyn. Allikevel har jeg kommet meg gjennom mye, selv om veien fremdeles er lang og usikker. Det handler mye om tid og aksept. I det siste har jeg merkelig nok tillatt meg selv å trå utenfor komfortsonen. Min kjære savnede gelé er ikke glemt. Istedenfor har jeg kommet fram til en sunnifisert versjon av favorittdesserten. Dette er super erstatning som både smaker godt, ser bra ut og er fornuftig søt. Jeg er ikke særlig begeistret for det søte, da jeg fort blir kvalm, så dette passet meg ypperlig. Definitivt noe å utnytte nå som det er ferie og sommer. Helt perfekt! Så fort jeg tok en skje falt jeg tilbake til barndommen og gamledager. Lykken strømmet gjennom meg, og jeg kjente meg så fri. Det føltes usunt og det smakte usunt, men jeg nektet å la anoreksien lure meg til å tro det. Innerst inne visste jeg jo at jeg koste meg med trygg dessert. Og viktigst av alt; noe jeg nøt og noe som jeg faktisk likte!

 

 

Den enkle oppskrift: Lavkalori jordbærgele (Eldorado) + Yoplait-beger 0,0% vanilje (125ml)

 

 

 

 

 

9 kommentarer
    1. Kristine: Ja! Jeg utviklet ortoreksi noen år før… Drev med fantatisk kostholdsregime og overdreven trening mange timer i uka!

    2. Kristine: Ja. Selv om jeg var kresen og spiste lite, så var ikke maten det som utløste problemene. Det begynte som sunnhet og helse da jeg skulle være frisk, sprek og ”perfekt” Etter hvert måtte dette også utrykkes kroppslig, og dermed kom vekt og utseende veldig i fokus…

    3. En annen god sunn geleoppskrift er 1 pk med Gelatin som du løser opp i kaldt vann, kok opp 7dl vann med 3 dl fun light saft(bringebær er best:)) , når dsaften nesten koker blander du inn gelatinen og setter den til avkjøling:) godt, sunt og enkelt:)

    4. Anonym: Ah! Takk for oppskrift. Mine tidligere funlight-geleer har bare blitt mislykket utvannet saft, haha… Når jeg får tid skal jeg teste 🙂

Siste innlegg