Hei Norge!

Vi reiste fra Rostock, 10:00 i går, med en fullstappet bil. Alle var utrolig slitne for det ble mye bæring. Mange turer opp og ned trappa til 4 etasje. Heisen var tregere enn beina… Dagen før hadde vi gjort en god jobb med pakkingen, så det gjenstod kun noe småtteri. I tillegg hadde jeg stått for matlagingen, med 4 måltider beregnet på kvelds og neste dag. Dermed slapp vi fort unna i forhold til de tidligere gangene vi har lesset bilen. Jeg lærte fort etter Malmö, da jeg ble pent nødt til å brette og ompakke hele bagen. Det samme gjorde pappa etter x antall turer i bagasjen og skiboksen. Vi hadde i hvertfall ikke mindre bagasje på vei tilbake til Norge. Om morgen er jeg som oftest småkvalm og trøtt. Derfor nytter det ikke med frokost tidligere enn 10. Den ble spist raskt i bilen. Deretter overtok jeg hele veien til Kiel, guidet via GPS. Den fant i allefall korteste vei, men om B205 stemte best er jeg usikker på… Var heldigvis bare snakk om en halvtimes tid der. Ellers gikk det fort unna, så det var greit at jeg var uthvilt og våken. Og for noen sinnsykt flotte biler som passerte…..

 

Vel framme i Kiel med god tid så gjenstod det å sjekke inn for så å finne lugaren. Den var greit mye større enn hva vi hadde på skoleturen for to-tre år siden. I tillegg til havutsikt ble det virkelig en flott opplevelse i finværet. Kun fra rommet. Der vi også inntok lunsjen før vi gikk hvert til vårt. Gutta ble sittende med tour de france, mens jeg og mamma gikk for helse- og skjønnhetsdelen. Noe av det jeg virkelig elsker med Kielbåten. Først tok vi i bruk mølla, også hoppet vi i boblebadet. For så å legge oss langflate i badstuen der vi skuet utover den nydelige sjøen. Deretter gjenstod dusj, sminke, klær og hår. Jeg gjorde meg like gjerne ferdig der, for det er tross alt ganske mye større enn hva lugaren var. Treningstøyet kjøpte jeg i fjor, men siden det er ubrukt ble det jo som nytt. Da vi kom tilbake dro vi ”ut”. Først handlet vi det vi skulle på TaxFreen, også gikk vi for å lete etter middag. Det var mer vrient enn man skulle tro. Jeg husket jo ikke hvordan det var fra sist, og hadde selvsagt tenkt på et måltid for lite. De andre spiste pizza på Mama Bella, mens jeg tok kveldsmaten min på rommet. Da jeg kom ned tittet vi i handlegaten. Mamma og pappa fant seg litt, mens jeg og Aleksander bare tittet. Er så mye fint å se på. Det ble en utfordring å fikse det siste måltidet, og jeg endte heldigvis opp med både pære og eple. Alt av knekkebrød og pålegg var i bilen nede på dekk, og dit kom man seg ikke.. For en dag så gikk det helt greit. Resten av tiden brukte vi på å kikke. De forrige turene er litt vage i minnet, så jeg følte vel mer at jeg faktisk opplevde båten denne gang. Vi endte opp på ”Observation Louge” der det ble drinker og musikk. Aleksander fikk alkoholfri. Det ble sent, men vi kom oss til slutt opp i morges. Vi fikk med oss både Åsgårdstrand og Strandparken fra vinduet. Frokosten ble inntatt på ”Ala Carte Restaurant”. En buffet med godt utvalg. Jeg drakk et par kopper te, og laget matpakke som jeg spiste i bilen. Fant et par skiver med godt brød og noe roastbeef. På vei tilbake kjøpte jeg en liten veske som har plass til mobilen. Å komme ut av rommet ble litt hektisk, men vi rakk det med god margin. 10:17 kjørte vi av ferjen. Det første som møtte oss var det norske ordet ”prosjektledelse”, et par tolljenter og en diger regnbyge. Ah. Tilbake i Norge! Hele familien storkoste seg masse, og vi var godt fornøyd! En perfekt avslutning på ferien, uten tvil… Jeg føler at jeg har fått så mye utbytte av turen som jeg kunne og jeg har gjort mitt beste hele veien. Tilpasningen har gått bedre enn antatt. Det er faktisk med rette ord jeg kan si at jeg er tilfreds, og at det er godt vi endelig er hjemme. Borte bra, men hjemme best! Totalt har jeg faktisk kjørt rundt 60 mil.

Siden vi kom hjem har vi pakket ut en del, spist lunsj og middag, hentet aviser og handlet. Det var en lettelse med litt annet enn gjærprodukter. Magen er som en ballong. Jeg har også gått meg en tur i nabolaget. Dette blir nok en lat kveld med tv, data og spill…  Kameraet må lades før det resterende av bilder kan overføres. I mens skal jeg nyte et fotbad!

 

 

1 kommentar

Siste innlegg