Dufter det, eller lukter det eplekake?

I dag har jeg bakt eplekake til familien. Nummer fem etter at vi fikk hageepler fra bestefar. Det er virkelig gøy når man kan være så effektiv. Jeg må innrømme at bakegleden i meg vokser. Jeg blir stadig inspirert av både tv-program og ukeblader. Klarer jeg å lage den kompliserte kaka? Slik kommer jeg i gang. Utfordrer meg selv. Utfordrer fordi jeg vil mestre, men også fordi jeg må tørre. Tørre å møte smørpakka. Tørre å veie opp sukkeret. Våge å få deig på hendene, eller våge å ”sniffe” kaloriene og takle lukta. Duft er et ord som ikke eksisterer for meg. Må jeg tilbake til 2007 for å nevne at pinnekjøttet var fristende? Veldig morsomt tenker nok de fleste, men såpass ekstremt er det altså. Baksten blir jo aldri spist, og det er helt greit. Det er ikke noe mål for meg. Hverken jeg eller familien forventer det. At jeg er modig nok til å stå så lenge på kjøkkenet for å slenge sammen en kake er mer enn bra nok. Jeg kaller det ”å stå i frykten”. Det viser jo at jeg holder ut til og med når jeg er godt utenfor komfortsonen min. Ting har virkelig endret seg. Nå føler jeg en frihet med bakingen. Det er faktisk morsomt. Noe som viser en artig utvikling. Jeg har alltid hatet heimkunnskap, og ville skulket alle timene hvis det ikke var for fraværet. Laber interesse gjorde nok sitt til at jeg var den desidert dårligste i klassen. Enten drepte jeg gjæren, klumpet røra eller brente kaka. For ikke å snakke om da jeg tok deigklumpen under vann for å skylle av gulvbakteriene. Læreren sa noe slikt som; ”du er elendig på kjøkkenet”, og siden har jeg vel antatt det. Denne spådommen har imidlertid blitt noe jeg trengte å motbevise. Sykdom eller ei. Å bake for at andre skal legge på seg er ikke intensjonen. Å lure inn kalorier er jeg ferdig med. Nå følger jeg oppskrifter og oppnår spiselige og fine resultater. Jeg baker for å glede andre. Deres reakjson bekrefter at jeg har lykkes gang på gang. Gode handlinger styrker psyken min, og gir meg en herlig følelse som jeg kan leve lenge på…

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Siste innlegg