Madelén (fra anorektiker til jusstudent) - hits
Hjem Add Madelén I media

6

M står for motivasjon

På dataen min har jeg laget en favorittmappe kalt ''motivasjon''. Et sted der vilje og ønsker møtes. Tanker for fremtiden. Min inspirasjon. Der finnes det et titalls med fitnessbloggere, sunne oppskrifter, treningstips og reisemål. I tillegg til den hvite villaen, stresskofferten, raceren, en lodden bamsehund og x antall kjekkaser. Mappen minner meg på alt jeg kan oppnå og alt jeg kan få til. Det er enda ikke for sent, men allikevel kjenner jeg på en utålmodighet og lyst som definitivt markerer seg. Noen ganger mer enn andre. Det er en vond sannhet at sykdommen setter begrensninger, samtidig som jeg vet at det finnes en vei videre. Ingen rett E18-strekning, men en kronglete, humpete og nærmest gjengrodd sti. Den må jeg gjennnom! Håp, tro og drømmer avhenger av mitt mot.

 

 

 

 

 • 17

  Filmen ''IKKE SPIS'' er ute!

  I Aprill-Mai 2011 ble det gjort innspilling til kortfilmdokumentaren ''IKKE SPIS'' med regi av Emilie K. Beck. Opptakene av meg er tatt fra da jeg enda var innlagt på RASP, Ullevål. På mitt sykeste psykisk noengang. Sliten, nedbrutt og deprimert. Det er sterkt å se. Jeg kan enda kjenne smerten, samtidig som jeg også innser at dette er fortid. Vond tid. Passert tid. Omtrent 1 /2 år senere var det duket for premierevisning på Tønsberg Kino, og videre har filmen blitt vist i den videregående skole der vi også har holdt foredrag og hatt debatt om spiseforsyrrelsestemaet. Endelig er den blitt lagt ut, og det er nå mulig å se den for de som måtte ønske.

  Du finner den her; http://vimeo.com/48258258 

   

   

   

   

   

 • 1

  Like optimist som realist!

  En uke er fullført og tilbakelagt. En god uke. Jeg har fått klarhet i tidligere spørsmål og undringer. Alt er ordnet. Mange viktige samtaler er tatt. Med viktige skolefolk, men også sjefen og legen. Jeg reduserer noe på arbeidet, og ser at det må til. Vet at det må til. Jeg har et hovedfokus nå, samtidig som det også vil være plass til andre fokus i livet mitt. Per dags dato har jeg både skoleliv, jobbliv, mosjonsliv, familieliv, venneliv og billiv. Bra liv! Pluss at jeg har en god prioritet på måltider og næringen som skal til for å fungere. Det kjennes bra. Jeg har mye energi, er langt mer roligere og avslappet enn jeg har vært på årevis. Lykken og gleden jeg kjenner innvendig skinner ut av meg, og mine sosiale antenner blomstrer. Nå er det ikke lenger ordene som utrykker min positivitet. Den synes. Selv for meg.

      

   

 • 0

  Elev Madelén

  Jeg kommer mer og mer inn i skolehverdagen. Jeg trives og har det bra. Veldig bra! Livet mitt normaliseres. I dag var første skoledag etter timeplanen, så da har jeg offisielt hatt mine første to historietimer. Et fag jeg synes er spennende og interessant. Heldigvis starter ingen av dagene mine så tidlig som 08:30, med unntak av de få fagdagene som er. Noe som gjør at jeg får møtt opp godt uthvilt. 100% klar for å ta inn ny lærdom, uke etter uke. Bøkene har bokbind og ligger i skapet og hengelåsen er på. I morgen får jeg PC'en som jeg skal leie dette året. Det nyttet ikke med min gamle betongkloss som suser verre enn tornado. Den har talt sine dager og fungerer kun som en aktivitetsdata jeg kan benytte her hjemme. Planen er å oppgradere den i nærmeste fremtid, eller bare ganske snart. Jeg kan unne meg det! I morgen har vi 7 timers fagdag helt til 14:45. Jeg er spent på å se hvor bra det går med å holde ut, følge måltider og prestere. Vet jo at det går fint. Jeg er totalt utenfor bekymringer og stress.

   

      

   

 • 2

  Fag på plass!

  I dag ble en full skoledag på 6 timer, fordi vi enda ikke følger timeplan. Er bare i oppstartsuken, så det ble oppstartssamtaler og bokutlevering. Jeg gikk meg en tur så tidlig som 07:00, og det gjorde underverker. Godt uthvilt for dagen, og det er deilig. Deretter ordnet jeg frokosten som jeg spiste i friminuttet mellom 10 og 10:15. Tidligere mat klarer jeg ikke å innta. Etter skoledagen var omme ble jeg hentet, så inntok jeg lunsjen her hjemme. Pappa kom hjem tidligere for å bli med på møtet med studieveileder. Hadde satt et standpunkt allerede i går, så det føltes deilig å få det ned på papiret. Da er jeg offisielt i gang! Timeplanen min består nå av 4 skoledager hvor jeg har 10 timer i uka + 2 hele Fredager som går til fagdag. Totalt 12 timer med fag i uken. Det som passet best og som gjorde det mest lettvint var å velge historie og religion i tillegg til rettslære som allerede var planen. Dette er en passelig mengde for meg og sykdommen. Ikke for mye og ikke for lite. Hverken eller. Samtidig som jeg har tid til å jobbe utenom, og ellers ha den fritiden som trengs. Jeg går en spennende tid i møte. Jeg kribler i hendene etter å ta fatt på lærebøkene og sette i gang med skolearbeidet. Tro det eller ei. Dette hjelper mye på tankene og det psykiske. Jeg får et liv tilnærmet mer normalt og sunt. Langt unna alt som definerer ordene syk og sykdom. Jeg er en i mengden. En av mange. Det er så fint og jeg kjenner stadig på lykkefølelsen i magen. Jeg liker den...

   

   

   

   

   

 • 4

  Med ranselen på!

  Ferien har gått for fort. Allikevel så føler jeg at denne sommeren har gitt meg mye. Jeg har opplevd og erfart så mye fint. Jeg har tilbrunget gode timer med mine kjære og kjente. Gårdsdagen var en pangavslutning som gav mye krefter til det kommende året. Solskinn og varme gjorde godt i kropp og sinn. Litt d-vitamin gjør susen. Tok med Aleksander på en koselig kjøretur med cabrioleten til Åsgårdstrand. Der satt vi og pratet i over en time. En herlig samtale om alt og ingenting. Å kjenne friheten og gleden med livet. Det hjelper på.

     Sengen ble inntatt i ganske god tid, og jeg var godt uthvilt for dagen. Skolen startet ikke før 12:15, så jeg rakk både gåtur, dusj, frokost og litt småplanlegging. Som kun innebar å finne fram en sekk, en skriveblokk og et penal. Ellers kaste gamle lapper og notatark. Det var fint å møte opp som elev, igjen. Ventetiden har vært lang og tøff. 2 år borte fra studier er en stund, men jeg var jo nødt til å sette helse på førsteprioritet. Bedre sent enn aldri. Jeg har gledet meg i mange måneder. Supert å komme seg videre. Steg for steg. Det er noe som trengs for Madelén's humør, tilværelse og følelser. En positiv utvikling gir en trygg fremtid. Hurra. Her kommer jeg! Er både stolt og glad over hva jeg har tatt meg til. Godt fornøyd med klassen og godt fornøyd med det faktum at jeg fikk favorittlæreren min. I morgen skal jeg snakke med rette vedkommende for å få på plass de fagene jeg ønsker. Har min formening, men men... Inntil da er jeg i tenkeboksen!
   

   

 • 8

  Lille fugl

  Hvis jeg var en liten fugl ville jeg flydd langt vekk - forbi naboens grønne hekk

  Ut i det åpne blå landskap som venter meg nå

  Der friheten vinner og kontrollen forsvinner

  Til muligheter og mål fra livets skål

  Utenfor stress og samvittighet - som bare trekker ned

   

   

  Mot et sunt og friskt liv

  Som lokker meg og gir giv

  Meningen med alt

  Før det smalt

  Dit skal jeg komme

  Uansett hvor hardt jeg må bromme

   

   

  En fungerende kropp

  Ville vært topp

  Å gjøre som jeg vil

  Ikke bare være til 

   

   

  Jeg svetter og blir varm

  Ganske så kvalm

  Dessverre den eneste veien å gå

  For evig, alltid og nå

   

      

   

   

   

 • 7

  Oslotur

  I går var jeg tilbake på jobb, igjen. Det er alltid deilig å komme tilbake etter noen dager av. Som vanlig gikk det veldig fint. Tiden etter jobb ble bare brukt til tv og data. Litt latskap i ferien er lov.. Jeg la meg relativt i god tid, da jeg skulle opp tidlig i morges. Gikk først morgenturen min halv ni. Deretter lagde jeg i stand et par matpakker, før jeg stelte meg. Frokosten tok jeg til vanlig tid, klokken ti. Etter litt mat i magen gikk turen mot Oslo. Ingen tid til shopping, faktisk. Mormor er her, så da tenkte jeg det var hyggelig å ta henne og mamma med på en familiebesøkstur inn til hovedstaden. Mye trafikk og køkjøring som forventet. Det ble et trivelig besøk, og noen fine timer. Tiden går fort, men jeg føler vi fikk utnyttet den bra. Nydelig sol og deilig temperatur fikk lokket oss ut på verandaen der vi satt en god stund og skravlet i vei. Jeg trengte ikke bolero, engang...

   

   

   

   

   

 • 0

  Besteforeldre = hjerte

  Det ble sent for meg i går. Så på hele OL-avslutningen. Det var den verdt. Tilbake i Horten... Jeg kom hjem mellom 16 og 17. Har rukket å pakke ut litt, møte mormor, spise middag og se på opptaksserier. Det har vært noen flotte dager. Jeg koser meg i selskap med besteforeldrene mine. Samt at det er godt å slappe av litt. Være borte fra internett og hverdag. Det meste var klargjort Onsdags kveld, så på Torsdag stod jeg kun igjen med stelling, småpakking, gåtur, jobb og et par måltider. Samt litt nedpakking av matvarer som skulle med. Jeg brukte omtrentlig 1 time på veien og kom frem ved middagstider. Det ble litt prating før kvelds og tv. Fredag tok vi en kjøretur til Slemmestad. Jeg kjørte med bestefars automatbil. Noe uvant, for det var en stund siden sist. Vi var innom totalt 3 matbutikker, så jeg fikk det jeg behøvde. Lørdag tok jeg med meg bestemor og bestefar til Sætre en tur. Første gang de satt på i min bil. Både med og uten tak. De storkoste seg. Vi stoppet på havnen og nøt utsikten av båter og menneskeliv. Søndag var vi invitert til tante og onkel på Holmsbu. Sommeridyll til tusen... Da vi var tilbake tok jeg en ordentlig vask på bilen min. Den ble skinnende og fin! Har utsatt det en stund, så det var på tide at jeg fikk gjort det. Vi har spist noen måltider sammen. Jeg har styrt mitt og de har ordnet med sitt. Anoreksi er ingen enkel sykdom, men jeg føler det har fungert så bra som mulig. Vi har snakket ut en masse. Noe som er betryggende. Ellers har det vært mye fint vær. En av de beste sommerukene vil jeg si. Ganske så varmt, men det ble hverken shorts eller bading. Vi har dog sittet mye ute. Det har blitt deilige gåturer hver dag, og noe brunfarge har jeg fått. Så har jeg kost meg med nyplukkede hagerips og villbringebær. Pluss sport (OL) og nyheter på tv, masse kryssord og spill. Akkurat som forventet, og kanskje enda litt bedre enn det, også...

   


   

   

   

 • 7

  Alene for noen dager

  Nydelig solskinnsdag! Sommerfølelse tilbake, enn så lenge.. Jeg tar meg noen dagers ferie hos besteforeldrene mine på Hurum. Uten internett. Greit å få noen dager av før alt er tilbake i hverdagen, igjen. Selvstendighet er bra. Ta ansvaret helt selv. Uten mamma og pappa som back-up. Utfordringer må til. Å gjøre ting på egen hånd hjelper på mestringsfølelsen. Liker at den er på topp! Jeg drar etter jobb og lunsj i morgen. Jeg og søte Beetle'en min. Jeg blir over til Mandag. Det er noen dager, det. Satser på at alt skal gå fint. Sist jeg overnattet var vinterferien 08, så jeg kjenner virkelig det er på tide nå. Savner og gleder meg til koselige turer, yatzyspilling og gode samtaler. Ingenting er så herlig som når bestefar kommenterer en fotballkamp. Jeg skal ta med kjøkkenvekta og noen matvarer, men skaffer nok det meste der oppe. Vil si jeg har blitt bedre på å tilpasse meg andre steder enn hjemme. Noe jeg er fryktelig fornøyd med. Er snart klar, skal bare pakke litt først...

   

   
   

   

 • 5

  Livsgnist

  Vi fant noen sekunders klipp av meg fra Allsang. Ellers var det bare noen småglimt her og der. Dagene flyr virkelig avgårde. At vi er over i August føles helt merkelig. Denne sommeren har vært noe værspesiell, men jeg er da glad jeg fikk en så bra ferie med familien. Det dokumenterer fotoboka. Har også kommet inn i et sunt og bra søvnmønster. Da er jeg mer opplagt når skole nærmer seg. 16 dager. Jeg gleder meg masse til å komme i gang! Jeg trenger litt forandring i hverdagen... Det blir fort litt for A4. I går fikk jeg en ordentlig fridag slik at batteriene var 100% ladet for i dag. Jeg gikk tidlig tur og handlet på matbutikken før frokost og jobb. Snakk om effektivitet. Det er godt å ha så mye energi i kroppen. Det gjør så jeg kan kjenne litt på ''gamle Madelén'' igjen. Hun er kommet mer til syne. Jeg elsker den følelsen og gleden jeg har når humøret virkelig er bra. Vil ikke stoppe å smile. Positivitet og gode dager er knall. Å kjenne at jeg lever fordi jeg vil! Vil vil vil... Det finnes evigmange grunner til at livet er verdt å kjempe for. Uansett hvor mye motgang som finnes. Sykdommen har tatt og tar forferdelig med tid. Jeg har overvunnet mye smerte allerede, men jeg gir meg aldri. Dette skal bli min seier. Seier til Madelén. Tap for anoreksien. 1-0. Kamp over! Det vil ikke bli lett, men så lenge det er mulig skal det skje. Staheten er med på å bidra til at livet mitt en dag vil bli komplett. Fullverdig fra A-Å. Alt jeg vil får jeg til!

   

  Svensk kalkunbacon til middag. Mer enn godkjent!


   

   

   

 • 2

  Svensketur og Allsang

  Jeg overdriver ikke når jeg skriver at det var ekstremt tungt å dra seg opp i morges. Allikevel så greide jeg det. Mye på grunn av at jeg har valgt tidenes mest slitsomme alarmringetone på HTC'en min. Maks to minutter. Vi var nemmelig hjemme ved midnatt i går, og det etter en kjempeflott dag i Sverige og Halden. Jeg tok ansvaret for bilkjøringen. De gangene jeg skal på større arrangementer som tar mye tid, så må det planlegges. Tur gikk jeg i 8-tiden. Da jeg kom tilbake brukte jeg jentetid på badet. Deretter stekte jeg et par baguetter som jeg lagde frokost og lunsj av. Salat hadde jeg tilberedt dagen i forveien. Vi hadde som mål å nå bastøferja som gikk 09:45, men det viste seg at vi var såpass heldige at vi kom på et kvarter tidligere. Dermed fikk vi bedre tid og kunne nyte frokosten i flotte omgivelser ved sjøen i Moss. Med litt mat i magen satte vi kursen mot Nordbysenteret. Vi brukte bortimot 2 timer på Maximat. Hadde bestemt oss på forhånd at vi skulle ta det som første prioritet, da vi alltid har en tendens til å haste oss gjennom der på de siste 45 minuttene. Dermed fikk vi kikket litt mer på butikken, og jeg oppdaget nye og spennende matvarer som jeg ville prøve meg på. Da ble det en miks av det meste med philadelphiaoster, kalkunbacon, kalkunterninger, usøtet fruktsuppe, fun-light, zero og max brus (en spennende cherry-variant, også), keso (fullfett), krydder, tyggegummi, svensk lesestoff, sukrin og sukkerfri sjokolade. Ellers ble handlet inn mye til husholdningen. Da har vi litt å spise på fremover... Etter at vi hadde betalt, fått i poser og pakket bil og kjølebag, fortsatte vi med en runde på senteret. Jeg fant meg både penveske, smykker og kjoletunika. Alt kommer til å bli brukt. Ikke dårlig. Vi fikk med oss det vi ville før vi satte kursen mot Halden. Det var allerede kommet ekstremt mange mennesker da vi stelte oss i kø, så vi fikk sitteplasser helt greit. Mamma satt bak meg, og det gikk fint. Vi gadd ikke å stå i kø 2-3 timer, som i fjor. Det er kanskje ikke helt bra i forhold til min helse og så mye mennesker. Jeg tok meg en pause og spiste salaten min mens mamma stod i folkemengden. Allsang-showet var kjempebra! Det er gøy med så god stemning. Vi slapp unna regn, og da gjør det ikke noe om det blåser litt. Fikk mye varme i oss da vi kom i gang med klapping og sang. Også ble vi bra kalde da vi skulle hjemover, og ekstra heldig var jeg da det var omkjøring nesten hele veien. Da rakk vi ikke 22:00-ferja, og siden 22:30-ferja stod, måtte vi vente til 23:00. Da ble det en sen kveld, og ikke annet enn litt sommertid på tv og en grøtbolle i magen.

    I dag har jeg gått tidlig tur og vært på jobb. Før jeg dro var det 1-times strømbrudd på grunn av det dårlige været. Jeg rakk akkurat å lage frokost før det satt inn. Det er ikke før man mister elektronikken at man faktisk forstår hvor utrolig avhengig man er av den. Ikke tv. Ikke internett. Ikke lys. Ikke mikro og heller ikke vannkoker. Det fristet lite å dra ut, men men. Så var det jo godt å sette seg ned i godstolen med tekoppen da jeg kom tilbake. I morgen er det bare fri på meg!

  

   

  

 • Madelén

  Hvordan er det å leve med anoreksi? Innlagt 6 måneder; psykiatrisk i Tønsberg og på RASP, Ullevål, Oslo. Nå prøver jeg å takle hverdagen hjemme! Kampen er tøff, og det er jeg innstilt på. Allikevel gir små gleder meg en masse pågangsmot og energi til å finne den friske Madelén. For spørsmål eller kontakt: maadeleen.blogg@gmail.com : )

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde