Madelén (fra anorektiker til jusstudent) -
Hjem Add Madelén I media

13

Jeg er i Norsk Ukeblad!

Jeg besvarte mailen uten å nøle og gledet meg stort. 22 september fikk jeg dermed besøk av to hyggelige damer, journalist og fotograf fra Norsk Ukeblad. De ønsket å lage en sak om meg og anoreksien. For å forsterke det hele var også mamma med. Hennes morskjærlighet og støtte har betydd alt for meg, og spesielt under sykdommen viste den seg som ekstremt viktig. Hun er en person som kjenner meg inn og ut, og derfor var det en selvfølge å ha henne med i reportasjen. Slik ville den nemlig gjenspeile meg og ''utviklingen'' min best mulig. Med dette utgangspunktet ble naturligvis fokuset på meg og henne. Jeg skulle gjerne poengtert hvor viktig pappa også er og har vært. Uten han hadde jeg enda ligget på bånn og syntes synd på meg selv. Han ble den første til å trekke fram positivitet, glede og selvaksept. Dermed har han fungert som min psykolog hele veien og definitivt vært en avgjøende og super støttespiller for meg. Han var ikke med på intervjuet, så jeg nevner det her på bloggen istedenfor. Ingen tvil om at mine fantastiske foreldre fortjener god omtale. Jeg er dem evig takknemmelig! 

Med mange innebilder og en del skravling var omsider hodet tømt. Da to timer var gått tok vi turen ut i høstsola. Sekvsensen var latterfull. Med en ekstra kreativ fotograf koste vi oss. Bildene ble flotte og viser tydelig fram det gode forholdet mellom mor og datter. Det endelige resultatet er nå på trykk over tre/fire hele sider og kan sees i ukens magasin. Allikevel får jeg legge ved noen bilder her, da det alltid blir begrenset med plass. Bladet dumpet i posten min på Lørdag, og jeg er veldig fornøyd!

 


Ønsker du reportasjen tilsendt?

TA KONTAKT VIA MAIL: maadeleen.blogg@gmail.com :)

 

 

 

 • 7

  Intervju TB

  I Desember 2011 hadde jeg besøk av en blid og hyggelig journalist fra Tønsbergs Blad. Dette var et av mine første intervjuer så man kan trygt si jeg var spent. Allerede fra første håndtrykk kjente jeg spenningen steg. Tre timer satt vi i sofaen og pratet om sykdom og julefeiring. Det føltes litt rart til å begynne med, men etterhvert virket alt veldig naturlig. Som avslutning kom det en egen fotograf og tok bilder.

  Artikkelen: http://tb.no/nyheter/for-madelen-19-er-julen-en-kamp-1.6680234

   

  BLOGGER:

   

   

   

   

   I Juni 2015 hadde jeg et intervju med Jakob i forbindelse med fordommer, og var med på utfordre fordommen omkring det å være for tynn. I tillegg belyste jeg også temaet ''sommerkroppen''.

   

  Artikkelen: http://www.tb.no/jakobsfordommer/nyheter/may-jorun-mistet-jobben-fordi-hun-var-for-tjukk/s/5-76-96464

   

   BEINRANGEL: For Madeléne Skare Olsen tok jaget etter å være perfekt overhånd. Hun ble anorektisk og sykelig mager.

   

   

     

 • 5

  Leserinnlegg

  Jeg fikk spørsmål om å skrive et leserinlegg hos Stine, og det takket jeg ja til. Det ble et veldig langt og generelt innlegg om alt og ingenting ved sykdommen. Fra start og utover.

   

  Her kan du lese det: http://enits1985.com/leserinnlegg-spiseforstyrrelser-og-veien-ut-av-det/#.UiSZ6po4Vjo 

   

   
 • 5

  Uttalse TB

  Jeg ble oppringt av Tønsbergs Blad da de ville ha en uttalse fra meg. Saken omhandlet undervektighet. 1 av 10 er undervektige, og i Vestfold er problemet ekstra stort. De lurte på hva jeg mente om saken, og hvorfor jeg trodde det var slik.

   

  Artikkel: http://http//tb.no/nyheter/en-av-ti-er-undervektig-1.7999198

    • 6

  IKKE SPIS

  Emilie. K Beck kontaktet meg i forbindelse med en film hun ønsket å lage. Hun hadde en ide om å fronte anoreksien og hadde sett en del på bloggen min. Jeg takket ja øyeblikkelig. Det var litt problematisk med tanke på at jeg var innlagt, men tross dette skulle jeg få det til. Uansett hva. Kortfilmen og dokumentaren ''IKKE SPIS'' ble innspilt i Mai 2011. Jeg fortalte om alle mulige opplevelser og ting rundt sykdommen. I tillegg var også mamma der og kom med uttalelser. Vi satt i sofaen på Ullevål Sykehushotell som eneste mulige plass vi kunne filme. Filmen er hundre prosent ærlig og viser mye sårbarhet.

   

   

  Artikkel om filmen: http://tb.no/kultur/vi-bor-i-verdens-rikeste-land-men-det-er-folk-her-som-ikke-vil-spise-1.6694157

  FILMEN: http//vimeo.com/48258258

   

   

  Den ble brukt i skolesammenheng der vi hadde spørsmålsrunde og foredrag for elevene i tillegg. Den var også å se på lerretet til Tønsberg Kino med to stappfulle visninger!   

   

   

   

    • 0

  Artikkel Gjengangeren

  Lokalavisa hadde laget ''månedens blogger'', en ny greie de begynte med for å fronte bloggerne i kommunen. Jeg ble den første noensinne. Intervjuet foregikk per telefon og omhandlet bloggen og sykdommen min.

   

  Artikkelen: http://www.gjengangeren.no/nyheter/forsoker-a-skrive-seg-frisk-1.7368297

  
BEDRE:
Madelén Skare Olsen har blitt mye bedre i løpet av tiden etter tvangsinnleggelsen. - Jeg er langt fra frisk, sier hun selv.
(Foto: Privat)

   

   

   

   

   

   

    

 • Madelén

  Hvordan er det å leve med anoreksi? Innlagt 6 måneder; psykiatrisk i Tønsberg og på RASP, Ullevål, Oslo. Nå prøver jeg å takle hverdagen hjemme! Kampen er tøff, og det er jeg innstilt på. Allikevel gir små gleder meg en masse pågangsmot og energi til å finne den friske Madelén. For spørsmål eller kontakt: maadeleen.blogg@gmail.com : )

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits