Endelig!

Da jeg kom hjem fra skolen Mandags ettermiddag kjente jeg meg totalt tappet for energi og nesten litt deprimert. Skolehverdagen ble dessverre mye tyngre enn den hadde behøvd å bli. Fagene var feil og timeplanen var feil. Dessuten ønsket jeg meg over i en annen klasse. Mye som skurret og som jeg var misfornøyd med. Noe som skapte litt ekstra stress og usikkerhet. Et møte med koordinator ble avtalt. Mer fikk jeg ikke gjort der og da. Da jeg kom på Tirsdag føltes kroppen imidlertid litt lettere. Jeg hadde grublet og kommet fram til at jeg ville forsøke. Forsøke å tilpasse meg så godt som mulig. Ikke tidligere enn 8:10 stod jeg opp. Trøtt som en svamp. Definitivt ikke klar for seks timer på skolebenken. Det var ikke jeg vant med. Allikevel måtte jeg, og etter en rask runde på badet kom jeg meg ut av døra til slutt. Med nok tid til å rekke skolen. Dagen ble brukt på ”å bli kjent” Det var da jeg innså hvilken bra klasse jeg faktisk var i, og hvor utrolig god kontakt jeg fikk med de fleste. I løpet av bare minutter var klein ja/nei-prat byttet ut med oppvekst, fritid og utdanning. Mange av oss hadde samme målsettinger og syn på det meste. Forskjellen aldersmessig er ikke så stor så fort folk passerer 18… Skravlingen pågikk og jeg gikk fra bord til bord for å delta i samtalene. Før jeg visste ordet av det hadde timene passert og vi fikk dra hjem. Noe tidligere enn avtalt. Dermed rakk jeg å spise frokost før jeg dro ned på møte. Hvor skal man begynne? Det var så mye jeg ville ha fikset opp i, så vi tok en ting av gangen. Etter litt om og men fikk jeg ønsket mitt oppfylt. Jeg kom i den klassen jeg håpet på. Det hadde for øvrig ingenting med den gamle klassen å gjøre. Kun mitt behov for en norsklærer jeg kjente til, og som visste litt om min bakgrunn. Å skape tillittsforhold tar ofte lang tid, og i og med at norsk er et såpass seriøst fag så trengte jeg det. For ikke å glemme at jeg nå går i klasse med lillebroren min. Det er jo rart, men også litt hyggelig synes jeg. Han venner seg nok til det. Utenom norsken så gjensto to programfag; media og næringslivsøkonomi. Jeg ringte inntakskontoret på Mandag og fikk positivt svar. Jeg kan forlenge skoleplassen og retten min. Dermed venter jeg med økonomi til neste år. Jeg ble litt satt ut da jeg så at det var to-fire fritimer mellom fagene. Enten måtte jeg være på skolen åtte timer, eller så måtte jeg dra hjem i mellomtiden. For min egen helse tror jeg det var en lur beslutning. Selv om jeg veldig gjerne ville blitt ferdig dette skoleåret, så er det klart at jeg må prioritere fornuftig slik at jeg ikke sliter meg ut. Da kan jeg samtidig gjøre det beste ut av det siste året på videregående. Mitt siste år på videregående!

 

Ja! Jeg gleder meg. Ja! Jeg er fornøyd. Superglad kan man vel si. Stresset har forlatt kroppen og jeg kjenner meg klar. Klar for enhver utfordring. Jeg skal gjøre mitt beste. Hverken mer eller mindre. Innsatsen er kun tilpasset min energi og mine behov. Dette skoleåret skal fylles med minst like mye livsglede og positivitet som i fjor. Om ikke mer…

 

 

 

 

  

3 kommentarer
    1. Du har virkelig tatt et stort seg i riktig retning når du klarer å se at det er best å vente med et par fag. Jobbe skal vi tross alt resten av livet så om man bruker litt ekstra tid på skolegang er ikke det det verste! Helsen først!

    2. Klokt valg du tok.Viktig å ta vare på seg selv :-),det har begynt å gå opp for meg (heldigvis)

Siste innlegg